• Ангел Траков е новият председател на Българската федерация по мотоциклетизъм
  2020-11-20 12:57:46
  Ангел Траков е новият председател на Българската федерация по мотоциклетизъм. Той бе избран с пълно единодушие по време на изборното общо събрание на централата проведено вчера в парк-хотел Москва.Ангел Траков замени на поста подалият оставка в края на септември Богдан Николов. Европейският шампион управлява федерацията 26...
 • Джейми Мъри и Нийл Скупски са шампиони на двойки на Sofia Open 2020
  2020-11-14 00:16:38
  Джейми Мъри и Нийл Скупски са новите шампиони на двойки на Sofia Open. Поставените под №2 представители на Великобритания триумфираха с титлата от петото издание на турнира от сериите АТП 250 в София, след като водачите в схемата Юрген Мелцер (Австрия) и Едуар Роже-Васлен (Франция) се оттеглиха от финалния сблъсък заради...
 • Георги Димитров ще кара в британската Формула 4
  2020-11-13 09:39:46
  Георги Димитров ще участва в британската Формула 4 през следващия сезон. Това стана ясно, след като тимът на Richardson Racing обявиха завръщането си в сериите. Именно за този екип ще кара българският пилот. През сезона в Ginetta Junior Championship Димитров до момента е 4-и в класирането и втори сред дебютантите с...
 • Sofia Open 2020 – любопитни факти
  2020-11-08 13:16:56
  -Петото издание на Sofia Open, което по предварителен план трябваше да се проведе през септември, е последният турнир преди финалите на АТП в Лондон, които започват следващата неделя. -Първите трима поставени в схемата в София са тенисисти, които щяха да се класират за Next Gen финалите в Милано, които по план трябваше да се...
 • Адриан Андреев: Sofia Open е огромна възможност за мен. Ще бъде доста трудно с Милман
  2020-11-07 15:31:29
  Адриан Андреев ще играе с шампиона от Нурсултан преди седмица Джон Милман (Австралия) в първия кръг на основната схема на Sofia Open 2020. "Сигурно ще бъде доста труден мач. На този турнир няма лесен. Като цяло очаквам доста стабилна игра от негова страна", заяви Андреев. "Sofia Open е огромна възможност за...
Барболов и Варсано в битка за титлата в Auto-Kart Championship

Седми кръг от националния любителски шампионат по картинг Lotus Sofia Auto-Kart Championship се проведе в неделя, 4 октомври, на картинг писта Красна поляна в София, информира auto-kart.com. Победата спечели Диян Димитров от X3, за който това беше едва трети старт в шампионата. Втори остана Данаил Варсано от Lotus SF, следван от Калоян Костадинов, който въпреки равните точки от двата манша с Борис Барболов, го изпревари с по-добри класирания.

 

Три манша от по 13 състезателни обиколки по схемата „всеки срещу всеки“ определиха класирането. За участие се записаха 12 състезатели, които бяха разделени в 3 групи – A, B и C, респ. маншовете също бяха три, като битките бяха между пилотите от групи A-B, B-C и A-C в отделните маншове.

 

В първи манш, Диян Димитров, с доза късмет, благодарение на който бе изтеглил може би най-бързия карт на пистата и със серия от добри обиколки във високо темпо, успя да изпревари излезлия начело след старта Данаил Варсано. Зад тях, Калоян Костадинов загуби битката с представителя на домакините от пистата Любомир Акмаджов. Стартиралият начело Виктор Димитров от Schumacher Sport остана пети, а класирането в манша допълниха Лъчезар Благоев, който дебютира в шампионата, следван от Йордан Борисов и дебютантите Павел Петков и Христо Патарински.

 


Калоян Костадинов начело във втори манш пред Борис Барболов / снимка: Каролина Шулейевска

 

Втори манш бе спечелен от Калоян Костадинов, който също се радваше на добър късмет с изтеглянето на вероятно най-бързия карт на трасето в този ден. Зад него, епична битка проведоха Борис Барболов и Любомир Акмаджов, като Барболов успя да удържи зад себе си Акмаджов чак до финала. Виктор Димитров се класира четвърти, следван от Йордан Борисов и дебютантите Лъчезар Благоев, Явор Фролошки и Стоян Момчилов.

 


Битката между Борис Барболов (7) и Любомир Акмаджов (6) / снимка: Каролина Шулейевска

 

Втори манш бе спечелен от Калоян Костадинов, който също се радваше на добър късмет с изтеглянето на вероятно най-бързия карт на трасето в този ден. Зад него, епична битка проведоха Борис Барболов и Любомир Акмаджов, като Барболов успя да удържи зад себе си Акмаджов чак до финала. Виктор Димитров се класира четвърти, следван от Йордан Борисов и дебютантите Лъчезар Благоев, Явор Фролошки и Стоян Момчилов.

 

Третият манш отново бе спечелен от Диян Димитров, който не беше с толкова бърз карт, но се възползва от титаничната битка, която се случваше зад него между единствените двама останали в битка за титлата през този сезон Данаил Варсано и Борис Барболов. След първите няколко обиколки, Барболов намери начин да изпревари Варсано, но още няколко обиколки по-късно, с видимо по-добра терминална скорост на правите, Варсано успя да си върне позицията. Битката до финала бе буквално гума до гума, но Варсано успя да удържи Барболов зад себе си. Далеч зад тях, Явор Фролошки, Христо Патарински и двама от представителите на Benkosvki Team – Стоян Момчилов и Павел Петков – допълниха класирането в манша.

 


Диян Димитров уверено пресече финала 2 пъти като победител / снимка: Каролина Шулейевска

 

Битката за титлата при пилотите ще има своята развръзка в следващия кръг, тъй като Борис Барболов е само с 2 точки аванс пред Данаил Варсано. Йордан Пенчев, който до началото на този кръг бе втори в класирането само с 4 точки изоставане, на практика отпадна от битката, след като не взе участие в това състезание и дори бе изместен от третото място от Калоян Костадинов. Причината за отсъствието му вероятно бе факта, че преди броени дни той стана щастлив татко на първата си рожба.

 

При отборите интрига няма, след като Lotus SF са недостижими на върха още след 6-ия кръг във Враца и отбора спечели своята рекордна 9-та титла, a Pro Racing Team само на теория могат да бъдат изместени от второто място. Има вероятност обаче Shadow Kart Team да загубят третото си място, ако Калоян Костадинов успее да спечели поне 19 точки, с което да класира тима си, който сам представлява, в челната тройка при отборите в шампионата. Естествено, с уговорката – ако в следващото състезание не участва представител на Shadow Kart Team.

 


Награждаване / снимка: Каролина Шулейевска

 

Индивидуално класиране от 7-и кръг:

 

Име Отбор Точки
1 Диян Димитров X3 30
2 Данаил Варсано Lotus SF 27
3 Калоян Костадинов Kostadinov Team 25
4 Борис Барболов Lotus SF 23
5 Любомир Акмаджов Krasna Polyana 22
6 Виктор Димитров Schumacher Sport 21
7 Явор Фролошки Froli Team 20
8 Йордан Борисов Borisov Team 19
9 Лъчезар Благоев Benkovski Team 18
10 Христо Патарински Patarinski Team 17
11 Стоян Момчилов Benkovski Team 16
12 Павел Петков Benkovski Team 15

 

Отборно класиране:

 

Отбор Точки
1 Lotus SF 50
2 Benkovski Team 34
3 X3 30
4 Kostadinov Team 25
5 Krasna Polyana 22
6 Schumacher Sport 21
7 Froli Team 20
8 Borisov Team 19
9 Patarinski Team 16

 

Следващият 8-и кръг е на 17 октомври, като все още не е окончателно уточнено коя писта ще бъде домакин.