• Борис Барболов стана шампион за 4-и път в Auto-Kart Championship
  2020-10-26 22:11:41
  Последният 8-и кръг от националния любителски шампионат по картинг Lotus Sofia Auto-Kart Championship видя развръзката в спора за титлата за сезон 2020. Състезанието се проведе на картинг писта Лаута в Пловдив миналата събота, 24 октомври. Това съобщава auto-kart.com. Борис Барболов от отбора на Lotus SF се окичи с рекордна...
 • Безопасност, гарнирана с доза адреналин
  2020-10-14 17:20:54
  Безопасност, гарнирана с доза адреналин На 15 октомври ще се проведе първото издание на BG Off-Road Happening 2020. Събитието ще предложи на посетителите много адреналин и офроуд емоции, като същевременно ще акцентира върху безопасността на шофиране, системите за сигурност и офроуд възможностите на актуалната гама от...
 • Впечатляващо! Финалисти от „Големият шлем“ и куп звезди на световния тенис идват за най-силния Sofia Open!
  2020-10-13 13:00:56
  Изключителни тенисисти пристигат в България за Sofia Open 2020 от 7 до 14 ноември! Играч от Топ 10 на световната ранглиста, седем представители на Топ 20, трима финалисти в турнири от Големия шлем и един бивш шампион в „Арена Армеец“. Списъкът с участниците на Sofia Open 2020 не само е най-силният в...
 • Над 200 пилоти от 15 държави и общо 52 000 обиколки маркираха ЕКО 24 часа на България
  2020-10-12 12:44:04
  Единственото по рода си отборно картинг състезание за издръжливост „ЕКО 24 часа на България“ приключи с удивителни резултати и незабравими пистови моменти, създадени от 34 отбора с над 200 пилоти от целия свят. За едно денонощие на картинг пистата в град Хасково, те постигнаха общо 52 000 обиколки и точно...
 • Ленкова и Чой с титли след двойния уикенд на Долна Митрополия
  2020-10-12 12:07:29
  При хубаво време и много публика, през почивните дни, на летищен комплекс Долна Митрополия се проведоха последните два кръга от BMU European Road Racing Championship 2020. Това е трети уикенд за тази година, в който военния комплекс посреща шампионата, но този път в уикенд с две надпревари. В този кръг участие взеха 92 пилота...
Барболов и Варсано в битка за титлата в Auto-Kart Championship

Седми кръг от националния любителски шампионат по картинг Lotus Sofia Auto-Kart Championship се проведе в неделя, 4 октомври, на картинг писта Красна поляна в София, информира auto-kart.com. Победата спечели Диян Димитров от X3, за който това беше едва трети старт в шампионата. Втори остана Данаил Варсано от Lotus SF, следван от Калоян Костадинов, който въпреки равните точки от двата манша с Борис Барболов, го изпревари с по-добри класирания.

 

Три манша от по 13 състезателни обиколки по схемата „всеки срещу всеки“ определиха класирането. За участие се записаха 12 състезатели, които бяха разделени в 3 групи – A, B и C, респ. маншовете също бяха три, като битките бяха между пилотите от групи A-B, B-C и A-C в отделните маншове.

 

В първи манш, Диян Димитров, с доза късмет, благодарение на който бе изтеглил може би най-бързия карт на пистата и със серия от добри обиколки във високо темпо, успя да изпревари излезлия начело след старта Данаил Варсано. Зад тях, Калоян Костадинов загуби битката с представителя на домакините от пистата Любомир Акмаджов. Стартиралият начело Виктор Димитров от Schumacher Sport остана пети, а класирането в манша допълниха Лъчезар Благоев, който дебютира в шампионата, следван от Йордан Борисов и дебютантите Павел Петков и Христо Патарински.

 


Калоян Костадинов начело във втори манш пред Борис Барболов / снимка: Каролина Шулейевска

 

Втори манш бе спечелен от Калоян Костадинов, който също се радваше на добър късмет с изтеглянето на вероятно най-бързия карт на трасето в този ден. Зад него, епична битка проведоха Борис Барболов и Любомир Акмаджов, като Барболов успя да удържи зад себе си Акмаджов чак до финала. Виктор Димитров се класира четвърти, следван от Йордан Борисов и дебютантите Лъчезар Благоев, Явор Фролошки и Стоян Момчилов.

 


Битката между Борис Барболов (7) и Любомир Акмаджов (6) / снимка: Каролина Шулейевска

 

Втори манш бе спечелен от Калоян Костадинов, който също се радваше на добър късмет с изтеглянето на вероятно най-бързия карт на трасето в този ден. Зад него, епична битка проведоха Борис Барболов и Любомир Акмаджов, като Барболов успя да удържи зад себе си Акмаджов чак до финала. Виктор Димитров се класира четвърти, следван от Йордан Борисов и дебютантите Лъчезар Благоев, Явор Фролошки и Стоян Момчилов.

 

Третият манш отново бе спечелен от Диян Димитров, който не беше с толкова бърз карт, но се възползва от титаничната битка, която се случваше зад него между единствените двама останали в битка за титлата през този сезон Данаил Варсано и Борис Барболов. След първите няколко обиколки, Барболов намери начин да изпревари Варсано, но още няколко обиколки по-късно, с видимо по-добра терминална скорост на правите, Варсано успя да си върне позицията. Битката до финала бе буквално гума до гума, но Варсано успя да удържи Барболов зад себе си. Далеч зад тях, Явор Фролошки, Христо Патарински и двама от представителите на Benkosvki Team – Стоян Момчилов и Павел Петков – допълниха класирането в манша.

 


Диян Димитров уверено пресече финала 2 пъти като победител / снимка: Каролина Шулейевска

 

Битката за титлата при пилотите ще има своята развръзка в следващия кръг, тъй като Борис Барболов е само с 2 точки аванс пред Данаил Варсано. Йордан Пенчев, който до началото на този кръг бе втори в класирането само с 4 точки изоставане, на практика отпадна от битката, след като не взе участие в това състезание и дори бе изместен от третото място от Калоян Костадинов. Причината за отсъствието му вероятно бе факта, че преди броени дни той стана щастлив татко на първата си рожба.

 

При отборите интрига няма, след като Lotus SF са недостижими на върха още след 6-ия кръг във Враца и отбора спечели своята рекордна 9-та титла, a Pro Racing Team само на теория могат да бъдат изместени от второто място. Има вероятност обаче Shadow Kart Team да загубят третото си място, ако Калоян Костадинов успее да спечели поне 19 точки, с което да класира тима си, който сам представлява, в челната тройка при отборите в шампионата. Естествено, с уговорката – ако в следващото състезание не участва представител на Shadow Kart Team.

 


Награждаване / снимка: Каролина Шулейевска

 

Индивидуално класиране от 7-и кръг:

 

Име Отбор Точки
1 Диян Димитров X3 30
2 Данаил Варсано Lotus SF 27
3 Калоян Костадинов Kostadinov Team 25
4 Борис Барболов Lotus SF 23
5 Любомир Акмаджов Krasna Polyana 22
6 Виктор Димитров Schumacher Sport 21
7 Явор Фролошки Froli Team 20
8 Йордан Борисов Borisov Team 19
9 Лъчезар Благоев Benkovski Team 18
10 Христо Патарински Patarinski Team 17
11 Стоян Момчилов Benkovski Team 16
12 Павел Петков Benkovski Team 15

 

Отборно класиране:

 

Отбор Точки
1 Lotus SF 50
2 Benkovski Team 34
3 X3 30
4 Kostadinov Team 25
5 Krasna Polyana 22
6 Schumacher Sport 21
7 Froli Team 20
8 Borisov Team 19
9 Patarinski Team 16

 

Следващият 8-и кръг е на 17 октомври, като все още не е окончателно уточнено коя писта ще бъде домакин.