• Борис Барболов стана шампион за 4-и път в Auto-Kart Championship
  2020-10-26 22:11:41
  Последният 8-и кръг от националния любителски шампионат по картинг Lotus Sofia Auto-Kart Championship видя развръзката в спора за титлата за сезон 2020. Състезанието се проведе на картинг писта Лаута в Пловдив миналата събота, 24 октомври. Това съобщава auto-kart.com. Борис Барболов от отбора на Lotus SF се окичи с рекордна...
 • Безопасност, гарнирана с доза адреналин
  2020-10-14 17:20:54
  Безопасност, гарнирана с доза адреналин На 15 октомври ще се проведе първото издание на BG Off-Road Happening 2020. Събитието ще предложи на посетителите много адреналин и офроуд емоции, като същевременно ще акцентира върху безопасността на шофиране, системите за сигурност и офроуд възможностите на актуалната гама от...
 • Впечатляващо! Финалисти от „Големият шлем“ и куп звезди на световния тенис идват за най-силния Sofia Open!
  2020-10-13 13:00:56
  Изключителни тенисисти пристигат в България за Sofia Open 2020 от 7 до 14 ноември! Играч от Топ 10 на световната ранглиста, седем представители на Топ 20, трима финалисти в турнири от Големия шлем и един бивш шампион в „Арена Армеец“. Списъкът с участниците на Sofia Open 2020 не само е най-силният в...
 • Над 200 пилоти от 15 държави и общо 52 000 обиколки маркираха ЕКО 24 часа на България
  2020-10-12 12:44:04
  Единственото по рода си отборно картинг състезание за издръжливост „ЕКО 24 часа на България“ приключи с удивителни резултати и незабравими пистови моменти, създадени от 34 отбора с над 200 пилоти от целия свят. За едно денонощие на картинг пистата в град Хасково, те постигнаха общо 52 000 обиколки и точно...
 • Ленкова и Чой с титли след двойния уикенд на Долна Митрополия
  2020-10-12 12:07:29
  При хубаво време и много публика, през почивните дни, на летищен комплекс Долна Митрополия се проведоха последните два кръга от BMU European Road Racing Championship 2020. Това е трети уикенд за тази година, в който военния комплекс посреща шампионата, но този път в уикенд с две надпревари. В този кръг участие взеха 92 пилота...
Серафимов, Арабаджиев, Митов, Димитров, Дешков и Руйков с победи в 4-ия кръг

Юлиян Серафимов, Владимир Арабаджиев, Дейвид Миттов, Кристиян Димитров, Алекс Дешков и Любослав Руйков взеха победите съответно в класовете KZ Open, KZ-2, Rotax Senior, Rotax Junior, Mini и Mini BG в 4-ия кръг от Националните картинг серии.  Той се състоя на пистата Пауталия в Кюстендил при променлива облачност и доста топло за сезона време.

В обединената група KZ-2/KZ Open този път пилотите бяха по-малко – 5. Все пак повечето водещи бяха на линия. В първия манш много добра първа обиколка от втора позиция направи Юлиян Серафимов. Той поведе пред първия в решетката Владо Арабаджиев и отвори преднина. На финала разликата стана близо 3 сек, а трети и 4-и завършиха Гърков и Искрин Арабаджиев.


Във втория манш Владимир потегли по-добре, но бе от външната страна и не успя да поведе колоната. Той дори изостана 3-и, зад Гърков. След това Арабаджиев се върна на 2-а позиция и към края на надпреварата дори застигна лидера, но не успя да го изпревари. Серафимов е победител за отворения клас KZ Open, а Арабаджиев е първи за KZ-2. Втори за последната категория е Гърков, а 3-и Искрин Арабаджиев.


В Rotax Senior/No Gear Open се получиха интересни битки макар и с малко пилоти. В първия манш най-бързият от квалификациите Петер Мюлер изостана на старта и отиде последен 4-и, а колоната поведе Мартин Беков. След това с много силно каране лидерството пое Лора Христова, която кара за първи път този сезон у нас. До финала тя задържа първото място, следвана от Дейвид Митов. Зад тях в опита си да навакса Мюлер удари Мартин, за което получи наказание от 5 места назад и съответно бе класиран последен.

Недоволен от случилото се Беков не участва изобщо във втория манш. В него поведе Лора, а Петер бе 2-и. Германецът бързо успя да я изпревари и поведе, а веднага пред плевенчанката мина и Митов. Пилотите завършиха в този ред. Дейвид стана първи за Rotax Senior в общото класиране, следван от Мюлер и Беков. Христова бе единствената в No Gear Open.


Най-горещи бяха страстите в клас Junior. В първото състезанияе тръгналият от полпозишън Люсиян Савов изостана 2-и, а лидер бе Кристиян Димитров. В следващите обиколки Люси бе по-бърз, но не можеше да изпревари лидера. В същото време двамата бяха настигнати от Данислав Арсов. Последният изпревари Савов.

В последната обиколката Люси опита да си върне второто място, като се стигна до удар между двамата пилоти. Те все пак завършиха 2-и и 3-и в същия ред. След края на манша двамата бяха извадени от състезанието за неспортсменско поведение  – Арсов за показан среден пръст, а Люсиян за опасна маневра срещу Дани в обиколката за прибиране към бокса.

В отсъствието на двамата във втория манш хасковският пилот Димитров спечели лесно пред Самуил Иванов и Юлиян Димитров. Първи за кръга е Кристиян, следван от Иванов и Юли.


В клас Mini също имаше интригуващи надпревари. Лидерът в шампионата Алекс Дешков взе старта в първия манш, а зад него основния му съперник Васил Апостоловски от Северна Македония изостана от 2-о на 3-о място. На втора позиция бе излязъл Томи Хаджийски, който до финала запази мястото си. Отпред Дешков спечели убедително.

Във второто състезание Дешков отново поведе, но този път темпото му не бе достатъчно добро и към края той бе изпреварен от Апостоловски. В общото класиране за кръга Алекс е победител, следван от Васил и Хаджийски, като Томи завърши 3-и във втория манш.