• ТЕОДОР КАБАКЧИЕВ СТАНА СВЕТОВЕН ШАМПИОН!
  2020-03-17 20:10:56
  България има световен шампион по Супер Ендуро! Теодор Кабакчиев (Екстрийм рейсинг, КТМ) донесе историческа титла на страната ни в клас „Джуниър“ от първенството на Международната федерация по мотоциклетизъм (FIM) по хард ендуро в зала.Това стана факт след обявеното днес решение на световната мото централа,...
 • Втори кръг от Auto-Kart Championship - отложен
  2020-03-15 13:30:02
  Планираният за събота, 21 март, втори кръг от националния любителски шампионат по картинг Lotus Sofia Auto-Kart Championship – няма да се състои, в съответствие с гласуваното от Народното събрание извънредно положение и последвалата заповед, издадена от министъра на здравеопазването на 13 март. Това съобщава сайта...
 • Ожие спечели в Мексико
  2020-03-15 12:21:11
  Екъпажът на Toyota Gazoo Racing Себастиен Ожие с навигатор Жулиен Инграсия спечели рали Мексико - трети кръг от световния рали шампионат. Късно снощи стана ясно, че надпреварата ще завърши след съботния ден. Причината е глобалната истерия свързана с Covid-19. Организаторите на състезанието са решили да предоставят възможност...
 • Ожие пред Сунинен и Еванс в Мексико
  2020-03-14 13:46:40
  Себастиен Ожие и навигаторът му Жулиен Инграсия от екипа на Toyota водят с аванс от 13.2 секунди пред Теему Сунинен и Ярмо Лехтинен от тима на M-Sport, в битката за победата на рали Мексико. Трети е лидерът в първенството Елфин Еванс с навигатор Скот Мартин, които изостават с 33.2 секунди. Малко зад тях се намират От Танак и...
 • Ожие пое лидерството в рали Мексико
  2020-03-13 22:03:17
  Екипажът на Toyota Себастиен Ожие/Жулиен Инграсия поведе в рали Мексико - трети кръг от световния рали шампионат. Французите поеха лидерската позиция след преминаването на 4 отсечки - El Chocolate 1 (31.45km), Ortega 1 (17.24km), Las Minas 1 (13.69km) и Parque Bicentanario (2.71km). Втори в класирането е Теемо Сунинен с Ford...
Скандал! Автомобилна федерация на България изпраща подсъдим за производство на наркотици в FIA

Новорегистрираната Автомобилна федерация на България генерира пореднен чутовен скандал, който може да застраши реномето на родния автомобилен спорт. Страницата на АФБ „с радост и гордост“ съобщава, че е изпратила като членове на комисии към Международната автомобилна федерация (FIA) г-н Веселин Кабаджов, г-жа Валя Пантелеева, г-н Елвис Георгиев, г-н Георги Янакиев – мл., г-н Марио Нецов и г-н Джон Анагнастопулос.

Скандалното е , че Веселин Кабаджов е подсъдим за производство на наркотици в особено големи размери.

Кабаджов бе задържан в началото на февруари, когато бе открита ферма за наркотични растения в мазе на офис-сграда в центъра Сливен, на около 50 метра от съда.

От полицията коментираха, че разбитата ферма за отглеждане на наркотични растения е била най-модерната, разкривана през последните пет години в сливенско.

Кабаджов е един от основателите на Автомобилна федерация на България, която по никакъв начин не се разграничи от него и действията му. Той е близък и до Калоян Станчев, който дълго парадираше с титлата „последния легитимно избран председател на БФАС“ и е член на УС на АФБ. С решение на Софийски градски съд от септември се оказа, че събранието, на което бе избран Станчев и което стана повод за раздор между БФАС и СБА, е свикано в разрез с Устава на федерацията и всички решения от него бяха заличени.

Освен Кабаджов сред имената изпратени от АФБ към FIA е и това на Валя Пантелеева, която е печално известна сред автомобилната гилдия в България. Пантелеева дълги години организираше рали „Траянови врата“, оставяйки хиляди левове дългове към Община Костенец, което я принуди да премести състезанието в Панагюрище.

Новосъздаденото рали „Средна гора“ бе извадено от календара на FIA заради изключително ниските нива на организация, а на Пантелеева бе забранено да организира автомобилни състезания от БФАС.

С даването на лиценз на АФБ по скандален начин от страна на спортния министър Красен Кралев, Пантелеева и други изключени заради документални нарушения бивш членове на БФАС близки до Камен Михайлов бяха реабилитирани и биват предлагани за членове на комисии на FIA.

Надали в Международната автомобилна федерация са наясно какви хора са предложени от страна на България за участие в техните комисии, но със сигурност реномето на родния автомобилен спорт е сериозно застрашено от действията на АФБ.