• Ожие най-бърз в шейкдауна на рали Монте Карло
  2023-01-19 16:58:01
  Дуото на Toyota Gazoo Racing Себастиен Ожие и Венсант Ландайс дадоха най-доброто време в шейкдауна на рали "Монте Карло" 2023. Френският екипаж записа с 0,3сек. по-д-обро време от това на световните шампиони за 2022 Кале Рованпера и Йоне Халтунен също с Toyota. С трето време завършиха Тиери Нювил и Мартейн Видеаге,...
 • Иван Влъчков ще стартира първи в своя клас на Писта Дамасцена
  2022-11-13 00:34:32
  Иван Влъчков с Хонда Сивик ще стартира първи в своя клас Туринг на Писта Дамасцена. Състезанието се провежда на Серес в Гърция и е трети последен кръг от шампионата на БФАС на Затворен маршрут. Пилотът на ДАМАСЦЕНА-Алба Казанлък спечели първите два кръга от сезона в София и Бургас. Влъчков записа най-доброто си време в...
 • Николай Златков спечели Планинско Гоце Делчев 2022
  2022-10-23 18:49:41
  Николай Златков (Audi S1 Quattro) спечели последния кръг от националния шампионат по планинско изкачване "Планинско Гоце Делчев". Пилотът на АСК "Проспийд" записа най-добро общо време от трита състезателни манша побеждавайки втория Любен Каменов (Mitsubishi Lancer) с 2,12 секунди. На трето място остана Юлиян Телийски...
 • Стефан Стоев най-бърз в тренировките на планинско Гоце Делчев
  2022-10-22 20:44:45
  Стефан Стоев (Silver Car EF-10) записа най-доброто време в днешните тренировки на планинско “Гоце Делчев”, трети кръг от националния шампионат по планинско изкачване. Пилотът на АСК “Боженци” премина през 4,4 километровото трасе за 02:06.94 минути поставяйки нов рекорд.Въпреки добрия...
 • Над 60 спортни автомобила разтърсиха писта Серес
  2022-10-20 21:09:02
  През изминалия уикенд нашите приятели от Премиум Рали София - Свети Влас в партньорство с гръцкия клуб за суперавтомобили SpeedSector реализираха 6-тото поредно издание на Racetrack Experience. Събитието се проведе на писта Серес, добре позната на автомобилните фенове от двете държави, с подкрепата на Примекс - Гуми и Сервиз....
Писта София излъчи своите победители

Успешно премина първия кръг от националния шампионат по затворен маршрут „Писта София“. 48-те заявени състезателя успяха да привлекат изключително голям брой публика, която превърна в един истински празни цялото събитие.

 

Крум Крумов бе най-бързия пилот по време на квалификациите в серия „Лада“. За съжаление той не успя да се възползва от това предимство в състезанието, което бе спечелено от Дончо Дончев. Двамата с Крумов буквално до последно се бориха за първата позиция, но пилота на АСК „Джордан Рейсинг Тим“ надделя. На трето място в серия „Лада“ завърши Цветелин Велков.

В серия „Спорт“ още по време на квалификациите стана ясно, че битката за първото място, ще се съсредоточи основно между Александър Антов (Honda Civic), Йордан Методиев (Honda Civic) и Александър Й. Димитров (Honda Civic). Победата обаче отиде при Антов, който пресече финиша преди Методиев и третия Александър Е. Димитров (Honda Civic).

 

Иван Влъчков (Honda Civic) пренесе доброто си представяне от планинско „Шипка-Дамасцена“ на „Писта София“ записвайки първата си победа за сезона в пистовия шампионат в серия „Туринг“. Младия пилот бе недостижим в квалификациите и състезанието качвайки се за пореден път на почетното място на стълбичката. 

"Получи се великолепно състезание с отлична организация и много публика, каза ,Влъчков. - В началото дадох цялата газ, за да натрупам преднина и след това контролирах темпото. Благодаря на Стоян Стоянов (Етнографски Комплекс Дамасцена) и Николай Мончев за подкрепата, както и на HTI България и на семейството ми", сподели Влъчков след финала на състезанието.
Стоил Неков (Honda Civic) и Деян Георгиев (Opel Astra) завършиха на второ и трето място.

Кралския клас „Макси“ не ни разочарова с излъчването на изненадващ победител. В първата тренировки Пламен Ангелов (Volkswagen Golf) бе най-бързия пилот, следван от завърналия се по трасетата Калин Бенчев (Subaru Impreza) и Филип Игов (Seat Leon). Бенчев записа най-доброто време във втората тренировка, но въпреки това не успя да подобри резултата на Ангелов.

 

В самото състезание обаче победител е Филип Бояджиев (Mazda 323), докато на второ и трето място завършиха Александър Томов (Subaru Impreza) и Искрен Попов (Mitsubishi Lancer Evo IX). Пламен Ангелов, Калин Бенчев и Филип Игов допълниха класирането зад челната тройка. Юлиян Телийски за съжаление получи повреда в своя автомобил и не успя да завърши в „Писта София“.

Следващия кръг от националния шампионат по затворен маршрут е „Писта Бургас“, която ще се проведе в дните 15-16 октомври.